• Banner #5
  • Banner #6
  • Banner #1
  • Banner #2
  • Banner #3
  • Banner #4
»
Casa noastră

Casa noastră

Spațiul de activități și întregul ambient sunt asemănătoare cu cele de-acasă, copilul nu trebuie să resimtă vreo diferență care să-l stânjenească. Mobilierul din lemn natur, jucăriile din materiale naturale și nefinite, materialele didactice de foarte bună calitate folosite în cadrul activităților oferă copiilor un cadru special, autentic, plin de armonie dar și foarte încurajator către o educație estetică.
 
    Calitatea jucăriilor și a tuturor materialelor ce vin în contact cu copiii, este astfel gândită către o dezvoltare sănătoasă a simțurilor.
 
     Posibilitatea și dorința noastră de a petrece timp zilnic cu copiii afară, în curte, coincid cu încrederea ce o avem în ideea conform căreia o dezvoltare sănătoasă cere o legătură strânsă cu mediul înconjurător, cu natura.
 
     Cultivarea respectului și a dragostei pentru viața plantelor și a animalelor constituie premiza esențială a unei dezvoltări armonioase.

     Spațiul  pus la dispoziție, precum curtea și Grădina (îngrijite de noi toți), reprezintă pentru noi o parte din viața noastră, de aceea își primesc atenția cuvenită.
     Copiii de la Centrul Educațional Emanuela participă, an de an, la plantarea răsadurilor.
Apoi, tot împreună le îngrijim cu bucurie, le punem apă la rădăcină, ca apoi să putem  culege roadele. 
     Pe parcursul primăverii și a verii, copiii sunt îndrumați să observe și să  îngrijească  toate plantele care viețuiesc alături de noi.