• Banner #5
  • Banner #6
  • Banner #1
  • Banner #2
  • Banner #3
  • Banner #4
»
Despre noi

Despre Centrul Educațional Emanuela - Programe Educaționale Cluj

Centrul Educațional Emanuela, din dragoste și iubire pentru copii, dorește să reunească inițiatorii acestui proiect, dascălii, copiii și părinții, într-o deplină armonie, pentru a oferi comunității clujene un nou concept și model de educație.
 
Încrederea și optimismul întregii echipe sunt susținute de viabilitatea principiului conform căruia copilul este plasat în centrul atenției.

Centrul Educațional - O alternativă la clasicul concept de grădiniță

Centrul Educațional înseamnă altceva, înseamnă o alternativă la clasicul concept de grădiniță, concept restrictiv din punct de vedere al unei educații complete. O educație completă are în vedere dezvoltarea complexă a copilului sub cele trei aspecte: GÂNDIRE, SIMȚIRE, VOINȚĂ.
 
Educația și pedagogia suport, susținute și încurajate în cadrul centrului educațional, sunt de tip alternativ-Waldorf.

Grupe cu predare în limba română și activități zilnice în limba germană


Mai mult decât o grădiniță - O altfel de creșă

Această inițiativă a pornit din nevoia de a îmbunătăți conceptul de grădiniță, care să cuprindă atât ideea de creșă, cât și modelul de grădiniță, ambele fiind bazate pe activități orientate către creșterea și educarea armonioasă ale copiilor.

Mai mult decât o grădiniță -Cu activități în limba germană

Centrul Educațional Emanuela diversifică oferta de grădiniță în Cluj-Napoca, pe segmentul de grădiniță în limba română cu activități zilnice în limba germană.

Cuprinzând  întru totul aceste importante capitole din marea familie a grădiniței și creșei, am creat, într-o impunătoare zonă a Clujului, un nou concept: CENTRUL EDUCAȚIONAL.
 
În conformitate cu idealul unei treceri cât mai firești de la prima comunitate a copilului (aceasta fiind propria-i familie), la cea de-a doua comunitate a sa (aceasta fiind centrul educațional), grupele sunt formate din copii cu vârste cuprinse între 3 ani și 6 ani (grupa mare) și 2 ani și 3 ani (grupa mică), garantându-se astfel, acceptarea, integrarea și conlucrarea copilului cu noul mediu.  
 
Copiii se pot bucura de o atmosferă caldă,  plină de iubire, ocrotiți fiind de dascăli care cunosc nevoile copilului mic. Realizarea acestui măreț obiectiv are la bază cunoașterea clară a evoluției ființei umane. Încrederea și convingerea noastră într-un astfel de model de educație, bazat pe iubire deplină și sinceră, coincid cu ceea ce afirma, cândva, Goethe:

“Iubirea nu domină, ea educă,
       Iar aceasta înseamnă mai mult.”
 
Dascălii centrului nostru, cu o bogată experiență în munca alături de copii, experiență acumulată pe o perioadă de peste 15 ani, atât în țară, cât și în străinătate, acceptă cu bucurie promovarea noului concept. Pregătirea și experiența, dobândite atât în sistemul clasic de învățământ, cât și în sistemul alternativ Waldorf,  conferă o largă perspectivă asupra a tot ceea ce  înseamnă educația copilului.

Programul în Centrul Educațional Emanuela cuprinde activități atent selectate, în alegerea lor ținându-se cont de nevoile și stadiul de vârstă ale copilului, acestea alternând cu pauze. Fiecare activitate este astfel concepută încât armonizarea între corp, suflet și gândire să se realizeze implicit. În egală măsură, atitudinea dascălului, disponibilitatea și motivarea copilului, perioada de vârstă a copilului și raportarea permanentă  la natură, reprezintă coordonate esențiale  în realizarea unei munci pline de sens.